«Πέρασε μισός χρόνος και δεν έγινε τίποτα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung και στον υπότιτλο η εφημερίδα σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί προφανώς όλες τις υποσχέσεις της προς την ΕΕ».

Η SZ γράφει: «Η Ελλάδα καθυστερεί προφανώς τις συμφωνίες με τους δανειστές που αφορούν την ανεξάρτητη διοίκηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν έχει κανείς την εντύπωση ότι η Αθήνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παραχωρήσει κρατική περιουσία σε ανεξάρτητα χέρια» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Μισό χρόνο αργότερα δεν υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος. Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο μεταξύ εξοργισμένες διότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ούτε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη σύσταση και διοίκηση ενός ειδικού ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες χώρες της Ευρωζώνης, η Κομισιόν προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να επεξεργαστεί από κοινού με την Αθήνα ένα αποδεκτό σχέδιο για τη λειτουργία του ειδικού ταμείου. Μέχρι στιγμής όμως δεν κατέστη δυνατό.»

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup είναι πολλά τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο.

Συμπέρασμα είναι ότι «το Eurogroup προειδοποιεί την υπερχρεωμένη Ελλάδα σχετικά με περαιτέρω καθυστέρηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων», όπως γράφει το Spiegel.

H Frankfurter Rundschau επιγράφει το ρεπορτάζ της με τον τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει να παραιτηθεί της βοήθειας του ΔΝΤ» και σημειώνει: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται προφανώς τη βοήθεια του ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θεωρεί απαραίτητη την οικονομική στήριξη. Η χώρα χρειάζεται λιγότερα χρήματα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί».

*πηγή: dw.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις