Διεξάγεται κανονικά, στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής παρά την αποχή των δικηγόρων που ξεκίνησε την Τετάρτη. Με μικροένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία.
Οι συνήγοροι και των δύο πλευρών (υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής) ζήτησαν και έλαβαν άδειες τόσο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών όσο και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου καθ΄όλο το διάστημα της πανελλαδικής δικηγορικής αποχής ( 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2015) να παρίστανται στο δικαστήριο.
Εξάλλου, αυτό τους είχε συστήσει και η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς και το γεγονός ότι σε λίγο καιρό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λήγει το ανώτατο όριο κράτησης του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος θα αφεθεί ελεύθερος.
Μικροένταση κατά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτα Καραγιαννίδου. Κατά την έναρξη της κατάθεσή της, η κ. Καραγιαννίδου ανέφερε ότι «ήταν τάγμα εφόδου αυτό που τους επιτέθηκε…Είναι ναζί».
Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε μια μικροένταση από τις ερωτήσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλου προς την κυρία Καραγιαννίδου, σχετικά με την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει και από τα καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης.
Πολιτική αγωγή: Που εντάσσονται ιδεολογικά όσα επικαλείται η Χ.Α ;
Υπεράσπιση: Ιδεολογία ήρθαμε να κρίνουμε;
Πολιτική αγωγή: Έχετε ακούσει σε σχέση με τον φασισμό και την εμπειρία της χώρας, τι ήταν τα Ες-Ες;
Υπεράσπιση: Τι σχέση έχει αυτό;
Πολιτική αγωγή: Είναι όλα αυτά μέσα στη δικογραφία, μέσα στο βούλευμα. Τι γνώμη έχετε κυρία μάρτυρα για τον Χίτλερ;
Αντιδρά σ΄ αυτό το σημείο η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής συνεχίζει ακάθεκτος τις ερωτήσεις στη μάρτυρα: «Όταν στην επίσημη εφημερίδα τους γράφουν είμαστε πιστοί στρατιώτες του ισόθεου Αδόλφου Χιτλερ που παραπέμπει αυτό;». 
Μάρτυρας: Ότι είναι ναζί ….
Υπεράσπιση: Δεν ντρέπεστε….
Πρόεδρος (Μαρία Λεπενιώτη): Επιτέλους, δεν είναι αυτή συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων. Είσαστε δικηγόροι εδώ μέσα, κάνετε τη δουλειά σας, δεν είναι δυνατόν να λέτε «δεν ντρέπεστε», δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε άλλες δίκες ήσαστε στα ίδια έδρανα.
Υπεράσπιση: Όχι μ’ αυτό τον τρόπο.
Πολιτική αγωγή: Η τακτική τους σκοπό έχει την τρομοκράτηση της μάρτυρα.
Πρόεδρος: Τελειώνετε με τις ερωτήσεις σας.
Πολιτική αγωγή (Θεοδωρόπουλος): Υπάρχουν κάποιοι -επειδή είπατε ότι συναντιόμαστε στα ακροατήρια- με τους οποίους δεν έχω συναντηθεί ποτέ.
Η δίκη συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις