“Λίγα είναι τα ισόβια” λέει η γιαγιά του αδικοχαμένου βρέφους από τη Λέρο που ξεψύχησε σε ηλικία 38 ημερών από ασιτία και έλλειψη φροντίδας, για τη νεαρή μητέρα του παιδιού που καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην παραπάνω ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα αναφέρει: “Όταν γέννησε, κάθισα τέσσερις ημέρες στο μαιευτήριο. Όποτε το μωρό έκλαιγε, εγώ έτρεχα να το πάρω αγκαλιά. Ακόμη και ο πατέρας της στην κηδεία του μωρού, της είπε ότι θα την σκοτώσει. Αυτό κάτι σήμαινε”.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λέρου σε δραματική κατάσταση (με μεγάλη απώλεια βάρους και υποσιτισμένο) και ο διευθυντής της Παιδιατρικής ενημέρωσε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στις 19 Ιανουαρίου. Το μωρό πέθανε μετά από λίγες ημέρες σε νοσοκομείο της Κρήτης όπου μεταφέρθηκε.

“Όταν το μωρό είχε πέσει σε λήθαργο, ρωτούσα τον γιο μου αν το έβλεπε. Μου έλεγε ότι τη μία ημέρα είχε υπηρεσία, την άλλη το μωρό κοιμόταν, την επομένη πάλι κοιμόταν. Απορούσα διότι έχω μεγαλώσει τέσσερα παιδιά και ξέρω ότι τα μωρά κλαίνε, θέλουν αγκαλιά, θέλουν να τα αλλάξεις” λέει η γιαγιά.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η νεαρή γυναίκα γνώρισε τον μετέπειτα σύντροφό της μέσω Facebook και μετά από πέντε μήνες πήγε στη Λέρο για να τον γνωρίσει. Η γιαγιά υποστηρίζει πως ήταν έγκυος και ότι θέλησε να εξασφαλίσει έναν πατέρα για το παιδί.

“Ο γιος μου ήταν τότε πολύ ερωτευμένος και δεν μπορούσε να δει την αλήθεια. Ήθελε να πιστέψει ότι το παιδί είναι δικό του. Αρχές Νοεμβρίου την είδα για πρώτη φορά. Είδα μία ψηλή, εμφανίσιμη, συνεσταλμένη κοπέλα που είχε μεγάλη κοιλιά. Τότε ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

Μετά τη γέννα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο. Έλεγε συνέχεια ψέματα. Στην πραγματικότητα έψαχνε κάποιον να τον παντρευτεί και να πάρει το παιδί της ένα επώνυμο. Για εμένα όμως πατέρας δεν είναι αυτός που σπείρει τον καρπό, αλλά αυτός που μεγαλώνει το παιδί. Και θεωρώ ότι ο γιος μου φέρθηκε πολύ αντρίκια με το να αποδεχθεί το παιδί ενός άλλου” δηλώνει η γιαγιά.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις