Αργά το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν να καταφθάνουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του τάε κβον ντο στο Παλαιό Φάληρο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γιώργος Κοσμόπουλος, ο κόσμος είναι αρκετός και το γήπεδο έχει αρχίσει να γεμίζει.

Ο χώρος θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, πρόσκοποι και άλλοι υποδέχονται τους μετανάστες, η μεταφορά των οποίων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να έρθουν και τα 46 λεωφορεία που ξεκίνησαν το πρωί από την Ειδομένη, στα οποία επιβιβάστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Ο κ. Κοσμόπουλος δήλωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών.

Πρόσθεσε, όμως, πως δεν κατανοεί γιατί έπρεπε να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα αυτές που παρείχαν ιατρική βοήθεια, από το χώρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας.

Μέρος των μεταφερθέντων μεταναστών θα οδηγηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ενώ πιθανόν σήμερα να ανοίξουν και άλλοι χώροι φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι μετανάστες βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στην Ειδομένη, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις