“Μετά το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, έρχεται ως ουρά η υιοθεσία”, υποστήριξε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με αφορμή τα σχόλια του για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

“Εγώ σχολίασα αυτό που είδα”, είπε και προέτρεψε όσους αντιδρούν να ξαναδιαβάσουν τις αναρτήσεις του.

Έκανε λόγο για “φοβερή χυδαιότητα με ύβρεις“, που δέχθηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι “η σιωπηλή πλειοψηφία” παύει να είναι σιωπηλή.

Σε σχόλιο ότι η ομοφοβία υποκρύπτει καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία, τόνισε ότι πρόκειται για “φασιστοειδή αντίληψη που θέλει να σιγάσει την κριτική”.

Ερωτηθείς γιατί δύο άνθρωποι που είναι μαζί, να μην μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με ένα ετερόφυλο ζευγάρι, αναφέρθηκε σε παράδειγμα από τη Βρετανία, όπου προτάθηκε να αποποινικοποιηθεί η αιμομιξία, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται και εδώ για την υποστήριξη του συμφώνου συμβίωσης.

Ο κ. Κρανιδιώτης επανέφερε συνεχώς το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, διερωτώμενος “ποιο είναι το πατρικό και το μητρικό πρότυπο;”.

Πρόσθεσε ότι “κανείς από τους ζηλωτές της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων δεν ξεχωρίζει την ατζέντα”, για να σημείωσε ότι νοιάζεται για το θέμα της υιοθεσίας, όπως τον νοιάζει το θέμα των σχολικών βιβλίων.

“Με ενοχλεί να προβάλλεται ως αρετή η ομοφυλοφιλία”
, είπε, κάνοντας αναφορά σε “νταβατζιλίκι στο δημόσιο λόγο”.

Τέλος, διερωτήθηκε εάν “λύσαμε όλα τα προβλήματα της χώρας και θα ασχοληθούμε με αυτά;”, για να καταλήξει: “Δεν θα έλεγα συγγνώμη για την ανάρτηση μου, είπα αυτό που πιστεύω, έχω εκπλαγεί από τη χυδαιότητα των αντιδράσεων, αλλά είχε πλάκα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις