Δυσφορία πυροδότησαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Πιο συγκεκριμένα, η γκάφα του υπουργού να χαρακτηρίσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα σαν «Ελγίνεια», αλλά και η παραδοχή πως η κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί, γιατί μπορεί να χάσει την δικαστική μάχη, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου.

Με ερώτηση του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ καλεί τον κ. Μπαλτά να απαντήσει πως είναι δυνατόν να προεξοφλεί το αποτέλεσμα μιας δίκης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και εγκαλεί το κυβερνητικό στέλεχος για τις αναφορές του περί «Ελγίνειων», καταλογίζοντας του ότι έτσι νομιμοποιεί την κλοπή των αρχαιολογικών μας θησαυρών από τον Βρετανό λόρδο.

Παράλληλα, ο κ.Καμμένος ζητά απαντήσεις από τον κ.Μπαλτά για το πώς προτίθεται να χειριστεί το θέμα της προπαγάνδας που ήδη έχει ξεκινήσει το Βρετανικό Μουσείο, αλλά και για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι Άγγλοι χρησιμοποιήσουν τις δηλώσεις του υπουργού και δημιουργήσουν μια νέα προπαγάνδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις