Ο ύπνος φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της (-)ουαλικής επιθυμίας των γυναικών, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, με επικεφαλής τον Δρ Ντέηβιντ Κάλμπαχ, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 171 γυναίκες για δύο εβδομάδες και διαπίστωσαν ότι, εκείνες που κοιμόντουσαν επαρκώς και καλά το ένα βράδυ, είχαν μεγαλύτερη (-)ουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου φάνηκε να αυξάνει κατά 14%, κατά μέσο όρο, την πιθανότητα (-)ουαλικής συνεύρευσης με τον σύντροφό τους το επόμενο 24ωρο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο ύπνος σχετίζεται με την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων, καθώς όσες γυναίκες κοιμούνται καλύτερα, έχουν λιγότερα προβλήματα κολπικής διέγερσης, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται λίγο.

Η μελέτη έδειξε επίσης, ότι η θετική επίπτωση του ύπνου στη (-)ουαλική ζωή είναι άσχετη με την ηλικία της γυναίκας, τη γενικότερη συναισθηματική κατάστασή της, την φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου της ή αν νιώθει κουρασμένη.

«Η επίδραση του ύπνου στη (-)ουαλική επιθυμία και διέγερση έχει προσελκύσει μικρή προσοχή μεταξύ των επιστημόνων, όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τόσο τη (-)ουαλική επιθυμία, όσο και τη διέγερση μιας γυναίκας», σχολιάζει ο Δρ Κάλμπαχ.

«Μια γυναίκα δεν πρέπει πάντως να περιμένει ότι, ο περισσότερος ύπνος θα λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα (-)ουαλικά προβλήματά της. Τα προβλήματα αυτά συχνά έχουν πολλαπλές αιτίες, που αφορούν την ψυχική διάθεση, την ποιότητα της σχέσης, τη διαθεσιμότητα του συντρόφου και, όπως τώρα μάθαμε, την ποιότητα του ύπνου», τονίζει ο ερευνητής.

Πηγή: iatrikanea.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις