Δύο Νορβηγίδες, μόνιμοι κάτοικοι της Κρήτης, έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες μια καμπάνια στο Facebook με την ονομασία Kreta trenger vår hjelp (Crete needs our help- “Η Κρήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας“) και στόχο την αντιμετώπιση της αρνητικής στάσης διεθνών ΜΜΕ προς τη χώρα μας και την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων Κρητικών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Νέα Κρήτη“, οι δύο γυναίκες, κάτοικοι Χανίων, σε συνεργασία με το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Βάμου, έχουν καταρτίσει μια λίστα των ειδών που είναι αναγκαία για τους κατοίκους των χωριών στον Αποκόρωνα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθήσουν είτε αποστέλλοντας τα αγαθά ταχυδρομικά από το εξωτερικό, είτε οι κάτοικοι της Κρήτης, -οι οποίοι αγοράζουν, ή δημιουργούν οι ίδιοι τα αγαθά για τα οποία υπάρχει ζήτηση-  να τα παραδίδουν αυτοπροσώπως σε έναν από τους φορείς που ασχολούννται με το εν λόγω εγχείρημα.
Το έργο που προσφέρουν οι δύο Νορβηγίδες είναι τεράστιο. Την προηγούμενη εβδομάδα αγοράστηκαν από κατάστημα της πόλης των Χανίων 76 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά των χωριών της περιοχής. Πριν από κάποιες ημέρες, μάλιστα, είχαν αγοραστεί και 3 κρεβάτια, όπως αναφέρει η “Νέα Κρήτη”.
Η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μέσω facebook στη σελίδα Kreta trenger vår hjelp (Crete needs our help), στο link: https://www.facebook.com/groups/794963967217996/?fref.
Πηγή φωτό: neakriti.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις