Καταγγελίες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι για τις ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία ευθύνονται οι διοικητές, επειδή, ενώ το υπουργείο διέθεσε εκατ. ευρώ προς τα νοσοκομεία, αυτοί προτίμησαν να πληρώσουν μόνο τις υπηρεσίες «outsourcing», δηλαδή τις συμβάσεις είχαν συνάψει με εταιρίες οι ίδιοι.
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, ο συγκεκριμένος αποτελεί και τον λόγο για τον οποίον απομακρύνθηκαν οι διοικητές από τα νοσοκομεία.
Κατά την παρέμβασή του (η οποία έγινε μετά από ερώτηση του Γ. Αμυρά σχετικά με τη φαρμακευτική κάλυψη των οροθετικών στο Λαϊκό Νοσοκομείο), ο κ. Πολάκης ανέφερε:
«Στο Λαϊκό έγινε ότι και σε άλλα νοσοκομεία και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί διοικητές αξιολογήθηκαν όπως αξιολογήθηκαν και απομακρύνθηκαν».
«Το Λαϊκό επιχορηγήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι την 30η Αυγούστου 2015 με 11 εκατ. ευρώ. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχει πάρει άλλα 24 εκατ. ευρώ. Ο κύριος με την απαράδεκτη ανακοίνωση (σ.σ. ο διοικητής του Λαϊκού) είχε πάρει 24 εκατ. ευρώ. Χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να ξεπληρώσει με ισότιμο τρόπο φάρμακα, υλικά και αντιδραστήρια», τόνισε, για να προσθέσει:
«Αντ’ αυτού, πλήρωσε λίγα για τις κατηγορίες που είπα και ξεπλήρωσε υπηρεσίες out sourcing, συμβάσεις δηλαδή που ο ίδιος υπέγραψε. Αντίστοιχη πρακτική ακολούθησαν και άλλοι διοικητές και αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων».
Τέλος, τόνισε ότι από την αρχή του 2015, έχουν εκταμιευθεί 750 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία και αναμένεται να δοθούν άλλα 130 εκατ. ευρώ σε αυτά.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις