Έντονη κριτική κατά του Συμφώνου Συμβίωσης άσκησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, υποστηρίζοντας ότι «προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας».

«Θα μπορούσε να μην έρθει τώρα προς συζήτηση. Είμαι πεπεισμένος ότι το Σύμφωνο παραπέμπεται σε συνέχεια, ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα (-)ουαλικά παρεκτρεπομένων. Παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού», ανέφερε.

«Δηλώνω την πρόθεση μου να καταψηφίσω. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους (-)ουαλικούς προσανατολισμούς».

Τα όσα υποστήριξε ο κ. Κατσίκης, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα.

«Παρεκτρεπόμενος είναι αυτός που παραβιάζει τους νόμους και τίποτα άλλο. Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Τι θα πει ότι ο νόμος αφορά μια μειοψηφία. Πού το ξέρετε ότι είναι μειοψηφία; Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα του ανθρώπου, έστω και αν είναι ένας», αντέτεινε.

Σημειώνεται πως ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το νομοσχέδιο.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις