Προβάδισμα λίγο πάνω από τις 11 μονάδες έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στη ΝΔ.

Στο 84% του συνόλου και σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 11,07%.

Σήμερα το πρωί θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, στο Β΄ γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στονΕυ. Μεϊμαράκη και τον Κ. Μητσοτάκη.

Σε 1.062 από 1.251εκλογικά τμήματα, με διασταυρωμένα στοιχεία από τα Fax, προκύπτει:

Μεϊμαράκης: 39,51%
Μητσοτάκης: 28,27%
Τζιτζικώστας: 21,15%
Γεωργιάδης: 11,07%

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα στο 73,6% της ενσωμάτωσης:

Μεϊμαράκης: 40,07%
Μητσοτάκης: 27,67%
Τζιτζικώστας: 21,5%
Γεωργιάδης: 10,76%

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στο Mega, τα τελικά αποτελέσματα θα κυμανθούν:

Μεϊμαράκης: 39%
Μητσοτάκης: 29%
Τζιτζικώστας: 20%
Γεωργιάδης: 12,2%


“Όπως γνωρίζετε, περάσαμε μία πολύ εξαντλητική νύχτα, η οποία συνεχίζεται βέβαια”, ανέφερε το μεσημέρι ο κ. Τραγάκης και υπενθύμισε: “Σάς τόνισα ότι βάσει του καταστατικού μας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τις τηλεομοιοτυπίες fax που μας στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των fax συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται. Επομένως, επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα”.

Σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην αποστολή των fax απάντησε:

“Όχι. Ήταν μία μικρή, λογική, όχι καθυστέρηση, υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν fax. Τους παρακαλέσαμε, λοιπόν, να πάνε στο πλησιέστερο fax για να μπορέσουν να μας στείλουν. Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα”.


Οι δηλώσεις ΤραγάκηΔηλώσεις των υποψηφίων

Τα χαρτιά του για τον β΄γύρο άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“400.000 πολίτες πήραν τη ΝΔ στα χέρια τους. Μας έδωσαν την δύναμη, την εμπιστοσύνη τους και οξυγόνο.
Από σήμερα λογοδοτούμε σε αυτούς, η σιωπηρή πλειοψηφία δεν είναι σιωπηρή”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι όσοι ψήφισαν “έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουν τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, να γίνουμε το ταχύτερο να γίνουμε κυβερνητική δύναμη. Έστειλαν ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τα ψέματα του”.

“Ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν στη δύναμη της αλλαγής και έδωσαν τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για μία νέα ΝΔ και μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη”, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αρνούμενος να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο στο Β’ γύρο.

Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις