Στη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, για κύματα μεταναστών στην ευρωζώνη χωρίς έγγραφα, επανέρχεται σε δημοσίευμά της η Welt, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα. Αναφέρει ότι η Ελλάδα επέτρεψε σε τρομοκράτες να προχωρήσουν στην Ευρώπη αντί να τους συλλάβει.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η “απειλή” του κ. Καμμένου ακούστηκε “σαν ένα κακό αστείο”. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν υποχωρήσουν οι πιέσεις στην ελληνική πλευρά για Grexit, “κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης”.

Η Welt γράφει: “Η δήλωση δεν απέχει από την πραγματικότητα. Πηγές από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας δήλωσαν ότι η Ελλάδα επέτρεψε σε τρομοκράτες να προχωρήσουν στην Ευρώπη, αντί να τους συλλάβει“.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάλτσμπουργκ στις 10 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν Αλγερινό και έναν Πακιστανό, για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι ανήκαν στο περιβάλλον των μακελάρηδων του Παρισιού, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται: “Οι δυο τους έφτασαν στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, με την ίδια βάρκα στην οποία βρίσκονταν τουλάχιστον δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στην επίθεση στο Παρίσι. Σύμφωνα με πηγές στις αρχές ασφαλείας, οι ελληνικές αρχές σημείωσαν κατά τη διαδικασία καταγραφής ότι τα συγκεκριμένα δύο άτομα ήταν στο σύστημα πληροφοριών της Σένγκεν, για πιθανές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Αντί να τους συλλάβουν όπως έπρεπε, τους έδωσαν περιθώριο 30 ημερών για να φύγουν από τη χώρα”.

“Έτσι, οι δύο ύποπτοι συνέχισαν το ταξίδι τους διά της λεγόμενης βαλκανικής οδού και έφτασαν στην Αυστρία”, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΕΛΑΣ

Κατηγορηματικά διαψεύδουν το δημοσίευμα της Die Welt υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως σημειώνουν «κύκλοι» του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «σε καμία περίπτωση δεν επιτρέψαμε την έλευση από την χώρα μας, ατόμων τα οποία είχαν κόκκινη ένδειξη για συμμετοχή σε τζιχαντζιστική δράση ή επαφές με τον ISIS».

Παράλληλα τονίζουν πως «οι φωτογραφίες και τα δακτυλικά αποτυπώματα των 198 προσφύγων που είχαν φτάσει στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, είχαν σταλεί στις Γαλλικές αρχές χωρίς ουδέποτε να λάβουν κάποια απάντηση».

Ο μόνος τρόπος τονίζουν να πέρασε από την χώρα μας ύποπτος, «είναι να μας έδωσαν πλαστά στοιχεία διαβατηρίου και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα Τουρκικά παράλια οπότε ο φάκελος που δημιουργείται από τις Ελληνικές αρχές στηρίζεται στα στοιχεία που δίνουν οι πρόσφυγες», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις