Χιόνιζε όλη τη νύχτα στην ορεινή και ανατολική Πελοπόννησο. Ανοικτό είναι όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Μικροπροβλήματα υπάρχουν στο δευτερεύον ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.


Συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται:

Στην Αρκαδία, στον δρόμο. Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Άστρους από το 17ο χλμ. έως το 19ο χλμ. . Στην επαρχιακή οδό Τρίπολη – Καστρί – Άγιο Πέτρο, στο δρόμο από Άστρος προς Άγιο Πέτρο από το 24ο χλμ ως το 31ο χλμ., στον επαρχιακό δρόμο από Άστρος προς Καστάνιτσα από το 31ο έως το 33ο χλμ, στο δρόμο Λεωνίδιο – Κοσμάς – Γεράκι Λακωνίας από το 15ο έως το 40ο χλμ.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στον δρόμο Στεμνίτσα – Αλωνίσταινα και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα και του Μαινάλου.

Στην Κορινθία, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού και στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας από το 10ο έως το 25ο χλμ. Επίσης, στο δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα από το 20ο χλμ ως τα Τρίκαλα και στο δρόμο από Τρίκαλα – Καρυά από το 1ο χλμ έως τη διασταύρωση για Σαραντάπηχο.

Στην Αργολίδα και τη Λακωνία, δεν υπάρχουν προβλήματα, εκτός από την εθνική οδό Σπάρτης – Καλαμάτας, μέσω Ταϋγέτου, που απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας δήλωσε: «Έχουμε μικροπροβλήματα στην ορεινή Αρκαδία που αντιμετωπίζονται. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί απαιτείται μόνο χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις πολύ ορεινές περιοχές και δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά».

Επεσήμανε ότι νωρίτερα το πρωί λόγω του πυκνού χιονιού, ακινητοποιήθηκε για πολύ λίγο, λεωφορείο στον δρόμο Βλαχοκερασιά – Κολλίνες και εκχιονιστικό πέρασε και άνοιξε τον δρόμο, χωρίς να προκληθεί ιδιαίτερο πρόβλημα.

Επιπλέον, τόνισε ότι το χιόνι έχει δημιουργήσει ένα παραμυθένιο τοπίο σε όλη την Αρκαδία και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, να έρθουν αυτές τις μέρες να αποκτήσουν εμπειρίες και να γιορτάσουν παραδοσιακά την πρωτοχρονιά στην ορεινή Αρκαδία.


Σημειώνεται ότι όσοι κινούνται στην ορεινή Πελοπόννησο, απαραίτητα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και γεμάτα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

Τέλος, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου είναι ανοικτό και απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες και από το δρόμο από Βυτίνα προς χιονοδρομικό και από το δρόμο Καρδαρά προς χιονοδρομικό Οστρακίνας.

Φωτογραφίες από Patras Times

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις