Αιχμές για τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα επιφύλαξε μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, ο μητροπολίτης Σεραφείμ. Αναφέρθηκε σε μια υπαινικτική παραβολή για το αλάτι και τον πόνο που αυτό προκαλεί.

“Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων”, είπε., παραπέμποντας έτσι σαφώς στη διαφωνία του με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

“Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα” κατέληξε ο κ. Σεραφείμ παραθέτοντας και μια περικοπή από το βιβλίο “Σοφία Σολομώντος”.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως “νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση”. Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: “το μήνυμα του Χριστού είναι μετανοείτε πάντες γιατί ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε”.

Δείτε το video

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις