Η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και προσθέτει ότι “ούτε ο πρωθυπουργός επιθυμεί τη συνεργασία” αλλά ούτε και ο ίδιος, αν εκλεγεί πρόεδρος, μπορεί να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα.


Για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά λέει πως το λάθος της ήταν ότι “έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού και φοβήθηκε περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε το πολιτικό κόστος”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην αποδεχτούν οι δανειστές τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ, λέει: “Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση. Εμείς, ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, θα ασκήσουμε πλήρως τα καθήκοντά μας και τον θεσμικό μας ρόλο”.

Σε ερώτηση τί θα έκαναν εκείνοι αν ήταν κυβέρνηση απαντά:

Θα κυβερνούσαμε και δεν θα παίζαμε με τον χρόνο, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Το πώς θα κυβερνούσαμε και τι πολιτικές θα εφαρμόζαμε, το παρουσιάσαμε με σαφήνεια τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν παρουσιάσαμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αυτό θα εφαρμόζαμε και μάλιστα χωρίς άσκοπες και επιζήμιες για τον τόπο καθυστερήσεις”

Προσθέτει πως “η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία που η ίδια ψήφισε το προηγούμενο καλοκαίρι με την υπεύθυνη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Οφείλει να κάνει πράξη την εντολή που της έδωσαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές. Το κακό για τους πολίτες είναι ότι ο κ. Τσίπρας στο τέλος και θα εφαρμόσει όσα συμφώνησε, αλλά και ο λογαριασμός για τους πολίτες θα φουσκώσει, εξαιτίας της αδράνειας κι αναβλητικότητας που επιδεικνύει”.

Σε ερώτηση για το αν αμφισβητείται σήμερα η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, λέει:

“Η θέση της Ελλάδος στην Ε.Ε. δεν αμφισβητείται. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό το μήνυμα άλλωστε έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οφείλει λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση να υλοποιήσει την εντολή που της δόθηκε. Όσο όμως καθυστερεί τόσο ενισχύεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις