Ένα Φιλιππινέζικο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα πολυτελές ντόνατ επιστρωμένο με χρυσό, εμποτισμένο με Cristal σαμπάνια και πασπαλισμένο με νιφάδες χρυσού 24 καρατίων, με κόστος ντουζίνας $ 1.200 (£ 818).

Το Μανίλα Social Club στο Williamsburg, Μπρούκλιν, είναι γνωστό για τα μωβ “Ούμπε” ντόνατς, τα οποία είναι γεμισμένα με μαρμελάδα Ube, που προέρχεται από την πολτοποίηση μωβ γλυκοπατάτας, ένα κοινό συστατικό σε Φιλιππινέζικα επιδόρπια.

Η τελευταία δημιουργία του, το Golden Cristal Ube Doughnut, είναι καλυμμένο με γλάσο από Cristal σαμπάνια και γεμισμένο με Ube μους και ζελέ σαμπάνιας, και πασπαλισμένο με χρυσό 24 καρατίων.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και σεφ Björn Delacruz κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δήλωσε «Ο λόγος που προστέθηκαν φύλλα χρυσού και σαμπάνια Cristal ήταν επειδή αγαπώ όλες τις διαφορετικές Σαμπάνιες”

Το ντόνατ σαμπάνιας κοστίζει $ 100 (£ 68), με κάποιους Νεοϋορκέζους να επιλέγουν να παραγγείλουν μια ντουζίνα, προς μεγάλη έκπληξη του δημιουργού του.

“Ήθελα να προσθέσω κάτι [στο μενού] για το νέο έτος για να γιορτάσουμε τον χρόνο που έχει περάσει. Δεν ήξερα ότι άνθρωποι θα πάνε και θα παραγγείλουν μια δωδεκάδα σε μια στιγμή! Αλλά και πάλι, είναι στη Νέα Υόρκη, και υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά για μια ντουζίνα ντόνατς. “

Στα τέλη του περασμένου έτους ένα καφέ και ντόνατ μπαρ στο Λονδίνο κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση ντόνατ με Jura ουίσκι.

Πηγή: krasiagr.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις