Ίσως έπρεπε να είχα αποχωρήσει νωρίτερα, αλλά δεν θα το καταλάβαινε ο κόσμος. Ήμουν “ψυχολογικά προετοιμασμένος για την ήττα, περίμενα πάντως ότι θα χάσω με μεγαλύτερη διαφορά” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο enikos.gr.

“Μου συνέβη ένα θλιβερό γεγονός με επηρέασε ψυχολογικά και με έριξε. Ο θάνατος της αδελφής μου. Με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα ο β’ γύρος, δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε” παραδέχθηκε και πρόσθεσε: “Εγώ περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο”.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο ίδιος σκέφτηκε να αποχωρήσει από την κούρσα, στο β’ γύρο, όμως η αδελφή του, πριν πεθάνει του είχε ζητήσει να μην αποσυρθεί.

Τα αποτελέσματα όμως, θα ήταν διαφορετικά, αν οι εκλογές είχαν γίνει στις 22 Νοεμβρίου υποστήριξε.

Ωστόσο επανέλαβε ότι στεναχωρήθηκε από την συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα τονίζοντας ότι δέχτηκε μίσος.

“Ήμουν προβληματισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω” είπε και εξήγησε: “Δεν ήθελα να πάω για πρόεδρος μου προέκυψε. Άρα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ έπρεπε να είμαι υποψήφιος – είτε εκλεγόμουν είτε όχι”.

“Εγώ αυτός είμαι και πήγα αφελώς σε αυτή τη μάχη. Δεν έχω ούτε επικοινωνιακούς συμβούλους, ούτε τα χρήματα να προσεγγίσω τους Νεοδημοκράτες. Μάλιστα, δεν θεωρώ ότι ήταν σημαντικό να γίνω πρόεδρος της ΝΔ. Εντάξει έχασα και πάλι φίλοι είμαστε” τόνισε, απαντώντας στο σχόλιο ότι δεν επεδίωξε συμμαχίες στο δεύτερο γύρο.

“Εγώ μπήκα σε μία παρέα για να διεκδικήσουμε την προεδρία. Αλλά τελικά είχα να κάνω με παιδιά. Και η εκλογή δεν ήταν πολιτική. Ήταν απολιτίκ. Και στο πλαίσιο αυτό με προβοκάριζε ότι το ότι γράφανε ότι με ήθελε ο Τσίπρας” σημείωσε τονίζοντας ότι “αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση”.

Εγώ ξεκαθάρισα και επιμένω στην εποικοδομητική αντιπολίτευση: Ό,τι είναι θετικό το στηρίζουμε, ό,τι είναι αρνητικό το παλεύουμε με τους δανειστές κι αν δεν τα καταφέρουμε το καταψηφίζουμε, επισήμανε.

Σχετικά με την υποστήριξη Καραμανλή στην υποψηφιότητά του είπε ότι δεν είναι κακό να υπάρχουν κοινωνικές σχέσεις και πολιτική επικοινωνία. Δεν κολακεύει όμως και δεν τιμά κανέναν να λέμε ότι ο Καραμανλής στηρίζει τον Τσίπρα. “Σε κάθε περίπτωση, τιμή μου που με στήριξε ο Καραμανλής”.


Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμή κατά του κυρίου Σαμαρά εκφράζοντας την απορία: “Αφού στήριξε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη γιατί δεν του έδωσε κατευθείαν το κόμμα όταν έφυγε;”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις