Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ και τους συνεργάτες του, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μαζί με τους βουλευτές Γιώργο Αμυρά, Κατερίνα Μάρκου και Γρηγόρη Ψαριανό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού, ο κ. Ράιτ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να συνομιλήσει ουσιαστικά με την εταιρεία και να χορηγήσει τις απαιτούμενες άδειες, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνουν την Eldorado Gold.

Ο Καναδός διευθύνων σύμβουλος επεσήμανε τη ζημιά που υφίσταται η χώρα, όχι μόνο λόγω της οικονομικής απώλειας που θα προκληθεί από τη ματαίωση της επένδυσης, αλλά και από τα διεθνή ΜΜΕ που προβάλλουν την Ελλάδα ως εχθρική προς τις ξένες επενδύσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Ο κ. Θεοδωράκης και οι βουλευτές έκαναν σαφές ότι το Ποτάμι υποστηρίζει σταθερά τις επενδύσεις που φέρνουν δουλειές στη χώρα, με σεβασμό στη νομιμότητα, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Όπως τόνισαν οι βουλευτές του κινήματος, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει διαχρονικά επιδείξει εγκληματική ατολμία στην προώθηση επενδύσεων, που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα και ελπίδα στον κόσμο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε:

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, επενδύσεις που θα σέβονται τη νομιμότητα, επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και κυρίως θα σέβονται την απαίτηση του ελληνικού λαού για δουλειές και την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για δουλειές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάψει να κρύβεται και θα πρέπει να αποφασίσει. Ο ένας δρόμος είναι οι δουλειές, ο άλλος είναι τα δανεικά. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις