Θέμα στη βελγική Le Soir, στην αγγλική Telegraph, στη βελγική Le vif και στη La Libre Belgique, έγινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για τη φάρσα που έκανε σε συνεργασία με τους διάσημους αμερικανούς ακτιβιστές Yes Men, να διοργανώσει ψεύτικη συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας… σωτηρία από την τρομοκρατία.

Σε αυτήν ο ο Άντι Μπίχλμπαουμ των Yes Men, ως διευθύνων σύμβουλος ιδιωτικής εταιρείας, παρουσίασε μια τεράστια σφαίρα, την ENDURAsphere, μέσα στην οποία εύποροι χρήστες μπορούν να βρουν καταφύγιο από τρομοκρατικές επιθέσεις και κάθε είδους ακραίο φαινόμενο.

Αξιοσημείωτο είναι πως κανείς από τους δημοσιογράφους δεν φάνηκε να θεωρεί άξιο λόγου το… γελοίο του πράγματος – αν και κάποιοι έκαναν “ύποπτα” ευνοϊκές ερωτήσεις σαν να ήταν ενημερωμένοι – , ενώ μετά τη συνέντευξη Τύπου όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κούλογλου δήλωσε: “Αν θέλουμε να υπονομεύσουμε τους τρομοκράτες, θα πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, να δεχθούμε τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και να περιθωριοποιήσουμε τους εξτρεμιστές, εγκαθιδρύοντας το διάλογο με μετριοπαθείς δυνάμεις στο Ισλάμ”.

“Πρέπει επίσης να ενσωματώσουμε καλύτερα τη νεολαία στις πιο ευπαθείς κοινότητες” πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργάνωσε, ο Στέλιος Κούλογλου για το Charlie Hebdo, την ελευθερία της έκφρασης και την πολιτική σάτιρα.

Βίντεο με τη “συνέντευξη Τύπου”


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις