«Προσωπικές» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τις απόψεις που διατύπωσε στα δύο άρθρα του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις θέσεις που εξέφρασε ο βουλευτής της συμπολίτευσης για την επιβολή διδάκτρων στη δημόσια εκπαίδευση.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι απόψεις του βουλευτή «δεν απηχούν τους προβληματισμούς του υπουργείου και της κυβέρνησης» και σημείωσε ότι το γεγονός πως οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν στην «Αυγή», όχι μόνο δεν συνιστά επιβαρυντικό στοιχείο, αλλά δείχνει ότι το κυρίαρχο είναι η ελευθερία της γνώμης.

Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης διατύπωσε αιχμές κατά του Περισσού, υποστηρίζοντας ότι δεν αναπτύσσει ελεύθερα τον εσωκομματικό διάλογο σχετικά με τα θέματα της παιδείας και κατηγόρησε το ΚΚΕ για διάθεση επαναστατικής γυμναστικής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στελεχών του κόμματος που οδήγησαν στη ματαίωση της πρώτης δημόσιας ημερίδας για την παιδεία, στο Ίδρυμα Παστέρ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις