Επίθεση κατά μέτωπον στις εταιρείες δημοσκοπήσεων εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ. Όσον αφορά το προβάδισμα της ΝΔ, κάνουν λόγο για “παιχνίδι εντυπώσεων”, ενώ για το ποσοστό των ΑΝΕΛ σημειώνουν: “Έτσι τους βολεύει. Με το αζημίωτο προφανώς…”

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Επιμένουν στο γνωστό τροπάριο – το παιχνίδι ψεύτικων εντυπώσεων – οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έσπευσαν να δώσουν προβάδισμα στη Ν.Δ., μόλις ελάχιστα 24ωρα μετά την ανάδειξη του ακραιφνούς νεοφιλελεύθερου στην ηγεσία της, να θέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το λεγόμενο ψυχολογικό όριο του 20%, να πετάξουν εκτός Βουλής τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί προφανώς έτσι τους βολεύει, και να προεξοφλήσουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού!

Με το αζημίωτο, προφανώς. Με τους όποιους κανόνες δεοντολογίας γραμμένους στα «παλιά τους τα παπούτσια», καταφανώς. Ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα” αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δήλωσή της “για την επιχειρούμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης με τις δημοσκοπήσεις”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Οι δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων συνεχίζουν να κάνουν ό,τι έκαναν παραμονές του ιστορικού δημοψηφίσματος, όταν έδιναν συντριπτικό προβάδισμα στο «Ναι», και στη συνέχεια, κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όταν εμφάνιζαν σταθερά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός Βουλής, για να διαψευστούν παταγωδώς”, καταλήγοντας: “επείγει να τεθούν άμεσα κανόνες διαφάνειας που θα διασφαλίζουν το αξιόπιστο και την επιστημονική εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα συνειδητής παραπλάνησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και να πάψουν να αποτελούν όπλο στα χέρια πολιτικών ή άλλων συμφερόντων”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις