Συμβαίνει συχνά και ίσως έχει συμβεί κάποια στιγμή και σε εσάς: Μετά την ολοκλήρωση της (-)ουαλικής πράξης, ενώ η γυναίκα έχει όρεξη για τρυφερές αγκαλιές και λίγη κουβέντα, ο άνδρας δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά!

Αυτή η ακατανίκητη επιθυμία των ανδρών για ύπνο μετά το (-) οφείλεται κυρίως στην επίδραση μιας ορμόνης που ονομάζεται προλακτίνη. Η προλακτίνη εξουδετερώνει την επίδραση της ντοπαμίνης, του γνωστού νευροδιαβιβαστή που εντείνει την εγρήγορση και μας κρατά ξύπνιους.

Ο ανδρικός οργανισμός απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες προλακτίνης μετά τον (-)ό, όμως δεν παρατηρείται κάτι αντίστοιχο στις γυναίκες, οι οποίες παράγουν σχετικά μικρές ποσότητες της ορμόνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του (-) αυξάνονται τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», γνωστή στον ιατρικό κόσμο με το όνομα ωκυτοκίνη, η οποία καταπνίγει κάθε άγχος και κάθε κακή σκέψη, επιτρέποντας στον άνδρα να χαλαρώσει.

Εάν μάλιστα το ζευγάρι επιλέξει να κάνει (-) με σβηστά τα φώτα, το βιολογικό ρόλοι του ανδρικού οργανισμού αντιλαμβάνεται ότι είναι ώρα για ύπνο! Από βιολογικής πλευράς, αυτό συμβαίνει με την απελευθέρωση της ορμόνης που ονομάζεται μελατονίνη.

Η συνδυαστική επίδραση προλακτίνης, ωκυτοκίνης και μελατονίνης χαρίζει λοιπόν στον άντρα αυτή τη γλυκιά νύστα αμέσως μετά το (-)!

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις