Μπροστά από τη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των επιστημονικών φορέων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Μεταξύ άλλων, φώναξαν το σύνθημα: “Ψέμα κάθε λέξη, στο στόμα του Αλέξη“.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν βγαίνουν στο δρόμο αναγκάστηκαν να το κάνουν και θέλουν να δουν διάθεση από την κυβέρνηση για συζήτηση.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2016/01/21/gravata2111612.jpg

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2016/01/21/gravata211161.jpg

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2016/01/21/episthmones21116161.jpg

Επίθεση σε Παναγόπουλο

Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο συλλαλητήριο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων στα Προπύλαια.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2016/01/21/epistimonikoiforeisafalistiko21116_2.jpg

ΠΟΕ- ΟΤΑ

Σε πορεία που πραγματοποίησαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατέληξαν στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο βρήκαν κλειστό λόγω της συγκέντρωσης των συνδικάτων και των επιστημονικών φορέων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στους δήμους της Αττικής, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Το πρωί, σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Ηράκλειο

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης επιστημονικοί φορείς και ελεύθεροι επαγγελματίες, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος οικονομολόγοι, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.ά., οι οποίοι δήλωσαν ότι αν προωθηθούν οι αλλαγές, οι κλάδοι τους θα αφανιστούν.

Αντιπροσωπεία των φορέων παρέδωσε ψήφισμα στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία της Περιφέρειας εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μιλώντας για καταστροφική ισοπέδωση ενός υγιούς και ισχυρού ταμείου.

Σπάρτη

Ολιγόωρη συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Σπάρτης οι δικηγόροι της πόλης αντιδρώντας και αυτοί στα προωθούμενα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις