Ανεβλήθη προγραμματισμένη ομιλία του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η εκδήλωση ματαιώθηκε εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που είχε διαμορφωθεί από συνδικάτα, φορείς και εργαζόμενους, οι οποίοι ενόψει της έλευσης του υφυπουργού, είχαν διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Γεωργίου, έξω από το κτήριο όπου θα μιλούσε.

Ο κ. Πετρόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, παραχώρησε συνέντευξη μόνο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό και στη συνέχεια αναχώρησε για τον Πύργο.

Στο δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρεται συγκεκριμένα: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών και προωθεί τον διάλογο με την κοινωνία και την ενημέρωσή της, με δημοκρατικούς και πλουραλιστικούς όρους, για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που την αφορούν.

Η σημερινή μας εκδήλωση στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο είχε σκοπό τη συζήτηση – διαβούλευση με τους φορείς της πόλης μας και την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις διατάξεις και προβλέψεις του υπό συζήτηση σχεδίου κοινωνικής ασφάλισης που καθιερώνει κοινούς κανόνες για όλους τους πολίτες με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι καλοδεχούμενες και επιβεβλημένες. Το κλίμα όμως πολέμου που δημιουργήθηκε και η προαναγγελία αντισυγκέντρωσης μόνο το διάλογο και τα αιτήματα των εργαζομένων δεν προωθεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να στηθεί σκηνικό έντασης από μη ελέγξιμα στοιχεία, που εκμεταλλευόμενα το κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις σε βάρος συμπολιτών μας.

Για αυτό αναβάλλουμε τη σημερινή μας εκδήλωση, ώστε αυτή να γίνει μέσα σε κλίμα που μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία. Στόχος μας είναι η ανακούφιση όλων όσοι βρίσκονται σήμερα σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για δεκαετίες και η δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις