Για μπαράζ εκβιασμών από το ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, που «απαιτούν νέα ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία του ελληνικού λαού μέσα από το ασφαλιστικό, την εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τις δήθεν μεταρρυθμίσεις και το σχεδιαζόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Αλέκος Καλύβης και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση κάθεται σούζα και “καταπίνει” αδιαμαρτύρητα την ειρωνεία και τις προσβολές του Σόιμπλε. Το χειρότερο είναι ότι καταπίνει αδιαμαρτύρητα την πολιτική των μνημονίων».

Ο κ. Καλύβης σημειώνει ότι φάνηκε ολοκάθαρα και στο Νταβός «ότι η διεθνής ολιγαρχία αντιμετωπίζει την κυβέρνηση Τσίπρα σαν το αγκιστρωμένο ψάρι. Αξιοποιεί την αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος σαν μοχλούς πίεσης για την εξασφάλιση νέων αντιλαϊκών μέτρων».

«Δεν υπάρχει οδός διαφυγής από την κρίση εντός των μνημονίων. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Η μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων και η επιλογή μιας εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικού παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας, η οποία απαιτεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ», τονίζει, καταλήγοντας, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις