Στην αρχή μιας σχέσης το πάθος κάνει το (-) συναρπαστικό, όμως η οικειότητα και η συναισθηματική εγγύτητα που καλλιεργούνται στην πορεία προσθέτουν περισσότερη άνεση και πολύτιμη… γνώση ώστε η ερωτική εμπειρία να είναι πιο ολοκληρωμένη.

Μεταξύ των δύο εντοπίζεται το σημείο της (-)ουαλικής ακμής του ζευγαριού, ένα ξεχωριστό σημείο στο χρόνο όπου το (-) είναι ακόμη έντονο και ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα παρέχει ασφάλεια και… εγγυημένους (-)ούς!

Οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν αυτό το χρονικό σημείο, στο πλαίσιο μελέτης που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Archives of (-)ual Behavior.

Οι Γερμανοί ερευνητές Schmiedeberg C. και Schröder J. πήραν συνεντεύξεις από σχεδόν 3.000 ζευγάρια ηλικίας 25 έως 41 ετών μία φορά το χρόνο για τρία χρόνια, κάνοντας ερωτήσεις όπως «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη (-)ουαλική σας ζωή;» και «Πόσο συχνά κάνετε (-);».

Αφού συνυπολόγισαν παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και η διάρκεια της σχέσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη (-)ουαλική ικανοποίηση εντοπίζεται στο δεύτερο μισό του πρώτου χρόνου της σχέσης. Αφού παρέλθει το διάστημα αυτό, η (-)ουαλική ικανοποίηση αρχίζει σταδιακά να φθίνει.

Γιατί όμως η (-)ουαλική ακμή του ζευγαριού δεν καταφέρνει να διατηρηθεί μετά τους πρώτους 6-12 μήνες της σχέσης;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, μέσα στον πρώτο ένα χρόνο οι δύο σύντροφοι μαθαίνουν ο ένας τις (-)ουαλικές προτιμήσεις του άλλου και προσπαθούν να τις ικανοποιούν. Ταυτόχρονα, όμως, η σχέση είναι ακόμη «φρέσκια» κι έτσι το (-) δεν έχει γίνει ακόμη ρουτίνα.

Να σημειωθεί ότι η συγκατοίκηση και ο γάμος δεν φάνηκε να επηρεάζουν
την ικανοποίηση των ζευγαριών από τη (-)ουαλική τους ζωή. Επίσης, πιο έντονη ερωτική ικανοποίηση δήλωσαν πως απολαμβάνουν τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί ή που περιμένουν μέσα στους επόμενους μήνες παιδί.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της μελέτης είναι ότι τα ζευγάρια που δήλωσαν πιο ικανοποιημένα από τη (-)ουαλική τους ζωή ήταν αυτά που έχουν καλή και ουσιαστική επικοινωνία, ασχέτως του πόσο συχνά κάνουν (-).

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις