Αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον επικεφαλής του κινήματος Σταύρο Θεοδωράκη, την Αθηνά Δρέττα και τον Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ΤΕΕ με εκπροσώπους και προέδρους επιστημονικών φορέων για να συζητήσουν για το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «είμαστε μια χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί όταν βάλλουμε εναντίον των επιστημόνων μας, των δικηγόρων, των γιατρών, των οικονομολόγων, των τεχνικών».

Υπογράμμισε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να μιλά ανοιχτά, και ότι «εάν υπάρξει, μια ελάχιστη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, για σοβαρή συζήτηση χωρίς αυτά τα υπερβολικά νούμερα που θέτει ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να βρεθεί λύση».

Ο κ. Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αναφορά του κ. Κατρούγκαλου, περί ακριβών γραβατών των επιστημόνων, για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους λέγοντας ότι «έχουμε την ατυχία να μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι, είτε δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, είτε τα έχουν βρει όλα έτοιμα. ‘Αρα, χρειάζεται λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει, έχουν δουλέψει και έχουν δημιουργήσει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «μια ελληνική κοινωνία χωρίς καθόλου επιστήμονες δεν μπορεί να προχωρήσει και να ζήσει», ενώ ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε ότι «οι υπερβολικές εισφορές στέλνουν και τους αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην έξοδο από το επάγγελμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις