Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, έστειλε η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ζητά να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, πρόταση που κατάθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Η κ. Γεννηματά ζητά η Επιτροπή να ερευνήσει και να αναλύσει την πορεία της οικονομίας από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ το 2001 (επί Κώστα Σημίτη – 1993 ως 2004-) έως σήμερα, καθώς τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στη δημοσιονομική κρίση και την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Σημειώνεται πως στην παραπάνω περίοδο περιλαμβάνονται εκτός από την περίοδο Σημίτη και την περίοδο Παπανδρέου (2009-2011) και την περίοδο της συγκυβέρνησης (2012-2015) με τον Ευ. Βενιζέλο.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή της κ. Γεννηματά, είναι, όπως αναφέρει στην επιστολή της, «οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και οι συγκλονιστικές ομολογίες του τέως υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, που καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις