Τον ιδανικό συνδυασμό δίαιτας και άσκησης για τη μέγιστη απώλεια βάρους υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McMaster.

Οι ερευνητές χώρισαν 40 άνδρες σε δυο ομάδες των 20 ατόμων. Τα άτομα της πρώτης ομάδας ακολουθούσαν μια ολιγοθερμιδική δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες, ενώ εκείνα της δεύτερης μια ολιγοθερμιδική δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες. Παράλληλα γυμνάζονταν έξι φορές την εβδομάδα.

Μετά από ένα μήνα διαπιστώθηκε ότι το περισσότερο βάρος (4,7 κιλά) το έχασαν οι άνδρες που ακολουθούσαν την υψηλή σε πρωτεΐνες δίαιτα συγκριτικά με εκείνους που ακολουθούσαν τη χαμηλή σε πρωτεΐνες (3,6).

Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και σε πρωτεΐνες σε συνδυασμό με άσκηση έξι φορές την εβδομάδα αποδεικνύεται ο ιδανικός τρόπος για να χάσουμε βάρος και κυρίως λίπος από το σώμα μας, διατηρώντας παράλληλα το μυϊκό ιστό.

Ο επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να εξελίξουν το πρόγραμμα, κάνοντάς το πιο ελαστικό, ώστε να μπορούν να το ακολουθήσουν περισσότεροι άνθρωποι.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις