Μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην “Καθημερινή” ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Αφού παραδέχεται ότι η κυβέρνηση φλέρταρε με πολιτικές αυταπάτες, “καρφώνει” τόσο την προκάτοχό του, Ζ. Κωνσταντοπούλου όσο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

Μάλιστα, λέει με νόημα ότι “δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά”.

Ανέφερε συγκεκριμένα: “Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου που έρχεται αλλά καθυστερημένα”.

Για την κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι ενώ στην αρχή συμφωνούσε έστω και τυπικά με την κυβερνητική γραμμή, μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ακολούθησε ένα δραματικό διάστημα.

“Για 2,5 μήνες γεμάτους η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε… Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, bullying, απίστευτα πράγματα που δεν είναι και αυτά γνωστά. Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή. Τότε που συγκαλούσε εικοσαμελείς επιτροπές με τρεις ανθρώπους και έκανε συνεντεύξεις Τύπου 5,5 ωρών”, είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας ότι “δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά”.

Όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα είπε για Plan Χ, ο κ. Βούτσης σημείωσε: “Είναι αδιανόητο να μιλάει κανείς όταν τελειώνει την υπουργική του θητεία και είναι σε πολύ κρίσιμες και απόρρητες θέσεις”.

Για όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης περί εναλλακτικών σχεδίων, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: “Εμείς που ξέραμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε... Το κάδρο που παρουσιάζει ο Γιάνης δεν είναι το ακριβές αλλά είναι ελκτικό και είναι σίγουρο ότι ο ίδιος το πιστεύει. Περί αυτού πρόκειται”.

Τέλος ο κ. Βούτσης δήλωσε βέβαιος ότι και τώρα να γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα. Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, σχολίασε: “Όπως τις τέσσερις τελευταίες φορές. Τρίβουμε τα χέρια μας εμείς“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις