«Πώς είναι δυνατό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση και ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σχολιάζοντας την πληροφορία σε μέσα ενημέρωσης για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.

Έως σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης κανένας «αρμόδιος» δεν μας έχει ενημερώσει για το τι πρόκειται να συμβεί σε περιοχή κοντά στην πόλη μας τονίζει ο κ. Βρεττάκος και προσθέτει ότι ο δήμος είναι απολύτως πρόθυμος να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στη φιλοξενία των προσφύγων.

Προσθέτει επίσης, ότι «είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, επειδή είναι πόλεις της προσφυγιάς, έχουν επιδείξει κι εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων.

Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα γκέτο, πολύ περισσότερο αν αυτό θα είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα» καταλήγει στην δήλωσή του ο δήμαρχος.