Τρίτεκνοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στα διόδια του Ρίου όπου πραγματοποίησαν κινητοποίηση, διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα, αντίστοιχα με αυτά των πολυτέκνων.

Από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τη Θεσσαλονίκη, τη Μαγνησία, το νομό Πρεβέζης και τη Δυτική Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν με πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο για τις μειωμένες παροχές που έχουν.

Οι τρίτεκνοι απέκλεισαν συμβολικά το μεσημέρι τα διόδια του Ρίου και δεν επέτρεπαν τη διέλευση οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στην κατεύθυνση προς Πάτρα, τα οχήματα κινούνταν κανονικά.

Σε όσους διέρχονταν μάλιστα, μοίραζαν φυλλάδια με τις διεκδικήσεις τους , αλλά και σακουλάκια με ψίχουλα, “από αυτά που μας δίνει η Κυβέρνηση…” έλεγαν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων οι τρίτεκνοι διαμαρτύρονται διότι η κυβέρνηση, όπως λένε, εξακολουθεί να θεωρεί τα παιδιά των πολυμελών τρίτεκνων οικογενειών τεκμήρια φορολόγησης και εξακολουθούν για αυτά να υφίστανται οικονομικά εμπόδια για τη φοίτησή τους στα ΑΕΙ.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν : Τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) και Κύπρου ( ΠΟΠΟ) , όπως και Αντιπρόσωποι από πολλούς Συλλόγους Τριτέκνων της χώρας.

Στη σχετική προκήρυξή τους, οι τρίτεκνοι αναφέρονται στα εξής:

“Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητοί Γονείς,

Εμείς ,που εκπροσωπούμε χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες της περιοχής μας διαμαρτυρόμαστε , γιατί Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

– ενώ η χώρα απειλείται και με «Δημογραφική Πτώχευση» αυτή εφησυχάζει. Δεν ανακοινώνει μέτρα για μια αποτελεσματική οικογενειακή πολιτική που θα ανατρέπει την καταστρεπτική πορεία των δημογραφικών δεικτών ( μείωση γεννήσεων, μετανάστευση νέων, γήρανση πληθυσμού ).

– παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες των κυβερνητικών κομμάτων ,σήμερα κωφεύει στο αίτημά μας να αποδοθεί και στις τρίτεκνες οικογένειες η πολυτεκνική ιδιότητα, παρόλο που αυτό βρίσκεται σε αντιστοιχία με την κοινωνική πραγματικότητα και αποδοχή.

– δείχνει απρόθυμη ,παρά τις δεσμεύσεις της, για πλήρη και σαφή άρση των ακατανόητων ηλικιακών φραγμών κατά τη διεκδίκηση θέσεων στο Δημόσιο των άνεργων τρίτεκνων γονέων και ενός εκ των παιδιών τους, φραγμοί που ισχύει μόνο για τις τρίτεκνες οικογένειες. .

– εξακολουθεί να θεωρεί τα παιδιά των πολυμελών τρίτεκνων οικογενειών τεκμήρια φορολόγησης, εξακολουθούν για αυτά να υφίστανται οικονομικά εμπόδια για τη φοίτησή τους στα ΑΕΙ.

– παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις λαϊκίστικες αντιπολιτευτικές τακτικές οι τρίτεκνες οικογένειες επιβαρύνονται συνεχώς με νέα φορολογικά βάρη , συνταξιοδοτικές περικοπές. Σήμερα όλοι μας βρισκόμαστε στα όρια της φτώχειας, κατά στάση που δεν αναγνωρίζουν τα προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης”.

Πηγή: tempo24.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις