Καθόλου δεν χάρηκε η Αιμιλία Καμβύση από τη Λέσβο (η ηλικιωμένη από τη Συκαμνιά που μαζί με τις φίλες της Μαρίτσα Μαυριπίδη και Ευστρατία Μαυριπίδη φωτογραφήθηκαν να ταΐζουν το μωρό μίας γυναίκας πρόσφυγα) από την πρόταση να τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Αναφέρει στο Peoplegreece και τον Γιώργο Πρατάνο: “Δεν χάρηκα καθόλου. Είμαι πολύ στεναχωρημένη. Γιατί τις άλλες δύο γιαγιάδες δεν τις διάλεξαν και τώρα θα γίνει σούσουρο. Καλύτερα να μη βάζανε εμένα και να βάζανε εκείνες”.

“Πέντε οικογένειες είμαστε στο χωριό. Με τη μία είμαστε ξαδέρφες. Φοβάμαι πολύ πως θα παρεξηγηθούν. Είμαι σίγουρη, για να λέμε την αλήθεια, πως θα παρεξηγηθούν” συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με τις φίλες της, με τις οποίες – όταν είχε καλό καιρό – περπατούσαν καθημερινά ως τον Πλάτανο (όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία) για λόγους υγείας.

“Καθόμασταν εκεί και όπου μπορούσαμε να βοηθήσουμε το κάναμε. Τώρα που έχει κρύο, βέβαια, δεν πηγαίνουμε, κρυώνουμε. Προσέχαμε τα μωράκια, ό,τι μπορούσαμε. Μαζεύαμε ρούχα. Ήταν πολύς κόσμος εκεί και βοηθούσαν όλοι από το χωριό. Και οι ψαράδες βοηθούσαν πολύ” λέει η 83χρονη κυρία Μηλίτσα.

Στην ερώτηση αν φοβάται να πηγαίνει βόλτα εκεί που βγαίνουν οι πρόσφυγες από τη θάλασσα, αναφέρει:

“Τι να φοβάμαι;. Ήσυχοι είναι, δεν φαίνονται άσχημοι άνθρωποι. Κλαίνε, είναι ταλαιπωρημένοι. Τι να φοβηθώ; Θυμάμαι ένα μετανάστη που είχε σωθεί και μας συνάντησε στο δρόμο για τον Πλάτανο. Με το που μας είδε, άρχισε να μας αγκαλιάζει και να μας φιλάει”.

Με πληροφορίες από Peoplegreece.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις