Δεκαπέντε μετασεισμούς έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου από το βράδυ της Δευτέρας, μέχρι σήμερα το πρωί στα Κρέστενα που επλήγησαν από σεισμό 5,2 Ρίχτερ. Οι μετασεισμοί ήταν από 1,6 έως και 3.6 βαθμών γεγονός που από τους σεισμολόγους εκλαμβάνεται ως θετική εξέλιξη της ακολουθίας.

Οι έλεγχοι στα σχολικά κτίρια και γενικότερα σε κτίρια συνάθροισης πολιτών ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας στα Κρέστενα και στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα στη στατική τους επάρκεια. Παράλληλα σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας

Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων, αναφέρονται μέχρι στιγμής, από μηχανικούς που είναι στην περιοχή. Τα προβλήματα εστιάζονται σε πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία επί του παρόντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr πριν από λίγο από μέλη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος για τις πρώτες αναφορές από την περιοχή όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Την ώρα που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ , μερικά χιλιόμετρα ανατολικά στο νομό Αρκαδίας στην πόλη της Τρίπολης, συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ολόκληρη η αίθουσα ταρακουνήθηκε, τα μέλη του συμβουλίου σάστισαν με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Δείτε το στιγμιότυπο

Σύμφωνα με πληροφορίες κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τοίχων αναφέρονται στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Ολυμπία. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές καταγράφονται στην Φιγαλεία.

Πηγή: Patras Times

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις