Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τη μετάβαση του πρωθυπουργού στο Ιράν, και τη διαδρομή που ακολούθησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στην ερώτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει, ότι «η πρόσφατη δημόσια παραδοχή της κυβέρνησης σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε αρμοδίως για τη μετάβασή σας στο Ιράν, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από όσα εκλήθη να απαντήσει» ενώ προσθέτει, ότι «μετά την τουρκική άρνηση την οποία επιμελώς αποσιωπήσατε, καταρτίστηκε νέο σχέδιο πτήσης στο οποίο δεν περιλαμβανόταν πλέον ο ανεφοδιασμός στη Ρόδο εμφανιζόμενος να αποδέχεστε ότι κακώς περιελήφθη στον αρχικό σχεδιασμό».

Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστηρίζει, ότι οι πράξεις αυτές, «συμβάλλουν στην δημιουργία εντυπώσεων ακόμη και για τη δυνατότητα του Έλληνα πρωθυπουργού να ανεφοδιάζει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ελληνικό έδαφος» και «αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά έναν διπλωματικό ερασιτεχνισμό ακόμη και στην κατάρτιση ενός απλού σχεδίου πτήσης».

Καταλήγοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον πρωθυπουργό:

«Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο πτήσης και ποιος το εισηγήθηκε;»

«Όποιος εισηγήθηκε το τελικό σχέδιο πτήσης γιατί δεν περιέλαβε και τον ανεφοδιασμό στην Ρόδο;»

«Σε ποιες διπλωματικές ενέργειες προβήκατε και πότε, προκειμένου οι απαιτήσεις αυτές να μην επαναληφθούν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις