«Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Όπως εξελίχθηκε, ήταν αναμενόμενη», επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, σχετικά με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, μετά την παρέλευση του 18μήνου.
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο, και τελευταίος έρχεται ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε την υπόθεση και ενέμειναν στην αποχή των δικηγόρων, παράλογα και χωρίς καμία λογική», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μαραγκός.
Aξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ορίστηκαν οι εξής αυστηροί περιοριστικοί όροι:
– κατ’ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και
-απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, έθετε συχνά το ζήτημα της αποφυλάκισης, ενώ στην καθυστέρηση των διαδικασιών συνέβαλε και η αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό, αφού η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει προχωρήσει εδώ και εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις