Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα” τονίζοντας την αναγκαιότητα του για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για επικοινωνιακά τεχνάσματα, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, έκανε λόγο «για νομοσχέδιο κοινωνικά επιβεβλημένο και αναγκαίο» ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας με σαθρά επιχειρήματα».

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντας της «νεοφιλελεύθερη αντίληψη που οδηγεί στην πλήρη απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους».

«Οι διατάξεις του Παράλληλου Προγράμματος στηρίζουν και ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και έρχεται για να αντιμετωπίσει τα σκληρά μνημονιακά χρόνια που με τις πολιτικές σας φέρατε στη χώρα. Εμείς, μέσα στην ασφυκτική μνημονιακή πίεση, προσπαθούμε να ανακόψουμε την κοινωνική απορύθμιση έστω και δειλά», κατέληξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, αντέτεινε ότι το παράλληλο πρόγραμμα είναι μια ακόμα επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το κόμμα του «δεν θα κάνει αγάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι μια χρυσή εφεδρεία για να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και αντιδρούν, όμως, όπως είπε, «οι πρόχειρες και χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακές τακτικές της δεν πείθουν τον ελληνικό λαό.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να ενημερώσει το Σώμα και για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, υπέρ του σχεδίου νόμου τάσσονται επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή.

«Παρών» δηλώνουν το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάσσεται η Ένωση Κεντρώων.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις