«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης αντί να εμφανίζεται ως κήνσορας σαν … “αθώα περιστερά” και να μας κουνά το δάχτυλο, να απαντήσει ευθέως στους Έλληνες πολίτες για ορισμένα καίρια ζητήματα πολιτικής ηθικής που τον αφορούν προσωπικά, όπως τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου της λίστας λαγκάρντ, καθώς και για το Πόθεν Έσχες» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη του περιοδικού “Επίκαιρα” ότι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, συμμετείχαν στο Δ.Σ της ίδιας εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών “MG Capital Advisors AE”.

Τελευταία αποκάλυψη του περιοδικού Hot Doc κάνει λόγο για κενά στο Πόθεν Έσχες, αλλά ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας: Η συγκεκριμένη εταιρία είχε αναλάβει εργολαβίες από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Σε ποια φορολογική δήλωση και σε ποιο Πόθεν Έσχες εμφανίζεται η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη;» προσθέτει η κ. Χρυσοβελώνη.

«Αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Όλα στο άπλετο φως. Η διαφάνεια ήταν και παραμένει το ζητούμενο στο δημόσιο βίο της χώρας», καταλήγει στη δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις