Ως «αντιευρωπαική, αντιπαραγωγική και ντροπιαστική Διάσκεψη εκβιασμού της Ελλάδας», καταγγέλλει το κόμμα των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης, την προγραμματιζόμενη για την Τετάρτη στη Βιέννη, Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων, που διοργανώνουν εξωθεσμικά για το Προσφυγικό, οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών και η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, με επίδοση διαβήματος διαμαρτυρίας, τόσο στην αυστριακή πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη.

«Δικαιολογημένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί κριτική στην Διάσκεψη εκβιασμού της Ελλάδας, που συγκαλούν αύριο η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς» (σ.σ. του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), τονίζει σε δηλώσεις της η αρμόδια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Πράσινων, Αλέβ Κορούν.

Προσθέτει δε, πως «μέσω της Διάσκεψης θα πρέπει όλες οι χώρες κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, να κινηθούν σε κλείσιμο των συνόρων τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες αναζητούντες προστασία να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα».

«Αυτή η συμπεριφορά, με την οποία η Ελλάδα εκβιάζεται να κλείσει επίσης τα σύνορά της, προκαλεί σκόπιμα μία ανθρωπιστική καταστροφή και η Ελλάδα αφήνεται μόνη, με σχεδόν όλους τους αναζητούντες άσυλο που φθάνουν εκεί», αναφέρει η εκπρόσωπος των Πράσινων.

«Αυτό είναι αντιευρωπαϊκό, αντιπαραγωγικό, ντροπιαστικό – και η λατρεία από πλευράς Λαϊκού Κόμματος σε πολιτικές σκλήρυνσης των μέτρων, μπορεί με αυτή την ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές», επισημαίνει η Αλέβ Κορούν και ζητά να υπάρξει επιστροφή σε κοινές ευρωπαϊκές λύσεις αντί των «εθνικιστικών μικροκρατισμών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις