Όλο και πιο έντονα ακούγεται πλέον το Plan B, που θέλει τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το εναλλακτικό σχέδιο ή αλλιώς Plan B, που μέχρι πρότινος υποστήριζαν ακροδεξιοί μόνο ηγέτες στην Ευρώπη, τώρα φαίνεται πως υποστηρίζεται από όλο και περισσότερους.

Μάλιστα αναλυτές υποστηρίζουν πως θα ενισχυθεί κι άλλο όσο οι εναλλακτικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης κρίσης συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό.

Πολλά θα κριθούν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου στην οποία θα συμμετέχει και η Τουρκία.

Αν δεν ενισχυθεί η συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δραματική για την Ελλάδα.

Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο
, προειδοποιούν, θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν οι μετανάστες να ταξιδεύουν βορειότερα και θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να συνδράμουν την Ελλάδα σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες»
, ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες συγκριτικά με άλλους λαούς των Βαλκανίων ή της ανατολικής Ευρώπης.

Είναι ενδεικτικό ότι τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στην WSJ, ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη, καθώς και άλλη βοήθεια, για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες, σε σύγκριση με τις γειτονικές της βαλκανικές χώρες, ενώ μόλις περάσει το μήνυμα ότι οι μετανάστες έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα, θα μειωθεί και η ροή από την Τουρκία, αφού λιγότεροι άνθρωποι θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις