Του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Θεϊκή κρέμα και πεντανόστιμα τραγανά φύλλα συνθέτουν μία πανδαισία απόλαυσης και αρωμάτων. απλά κόλαση. Και το κόστος 7 ευρώ για ένα μέτριο ταψί. Καλή σας επιτυχία!

Υλικά:
10 Φύλλα κρούστας
100 γραμμάρια μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων

Κρέμα:
1,5 λίτρα φρέσκο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη. ή φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας
3 αυγά

Σιρόπι:
4 κούπες νερό.
3 1/2 κούπες ζάχαρη.
1/2 λεμόνι χωρίς κουκούτσια με την φλούδα του.
1/4 από ξυλάκι κανέλας.

Εκτέλεση:

  • Για την κρέμα:

βάζουμε το γάλα για να βράσει, προσθέτω τη ζάχαρη,το Σιμιγδάλι,τις βανίλιες,και την μαργαρίνη, ή το βούτυρο κερκύρας, και τα αυγά. ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα καλά,

  • Για τα φύλλα:

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, και στρώνουμε ένα -ένα τα 5 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα, και προσθέτουμε την κρέμα.

Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα στο ταψί, και απλώνουμε από πάνω ένα-ένα βουτυρωμένα και τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

Εδώ θέλει λίγη προσοχή αφού απλώσουμε τα επάνω φύλλα, θα πρέπει να κόψουμε αυτό που περισσεύει απ΄τα φύλλα ακριβώς εκεί που τελειώνει η κρέμα στις άκρες του ταψιού.

Γυρίζουμε προς τα μέσα αφού βουτυρώσουμε εκεί που θα πατήσουν οι άκρες των κάτω φύλλων για να κολλήσουν, δηλαδή τα κάτω φύλλα θα αγκαλιάσουν γύρω – γύρω όλο το γλυκό και θα κλείσουν την κρέμα μέσα στα φύλλα.

Στη συνέχεια το χαράζουμε σε μερίδες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και το ψήνουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί κόκκινο.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  • Σιρόπι:

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε με μία κουτάλα επάνω στο κρύο γλυκό να πάει παντού.

Αφήνουμε για 1/2 ώρα να σιροπιάσει καλά.

Καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις