Του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Η συνταγή αυτή σας δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσετε με την δική σας πινελιά την σάλτσα. Αγαπημένη συνταγή για όλη την οικογένεια. Πολύ οικονομική με κόστος στα 9-10 ευρώ.

Υλικά για 6 μερίδες:

1 κιλό κιμά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5-6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες ( 3 για τον κιμά και 3 για την σάλτσα)
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για την σάλτσα
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας.
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο. ( 100 στον κιμά και 50 στα κανελόνια)
αλάτι
πιπέρι
25 κανελόνια


Εκτέλεση συνταγής:

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαλακώσουν
2. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά να τσιγαριστεί
3. Σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
4. Ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί… ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα και ένα ποτήρι νερό
5. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα
6. Αφού ο κιμάς βράσει και κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε να πάνε παντού
7. Λαδώνουμε το ταψί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο βαθύ ταψί το ένα κοντά στο άλλο
8. Αφού τα γεμίσετε όλα ρίχνετε επάνω την τριμμένη ντομάτα και ό,τι άλλο εσείς θέλετε
9. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δυο (2) λεπτά προτού να είναι έτοιμα, ξεσκεπάζετε το ταψί και ρίχνετε τα τυριά. Το βάζετε στον φούρνο να λιώσουν.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις