Του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Απολαυστικό φαγητό γεμάτο αρώματα η διαφορά εδώ είναι ο κιμάς από κοτόπουλο. Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά και να σας δώσει απίστευτες γεύσεις και πολύ οικονομικές. Με κόστος 9 ευρώ.

Υλικά για 6 άτομα:

3 μελιτζάνες φλάσκιες
1/2 κιλό κιμάς κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι -πιπέρι
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι μπόλικο για 30-40 λεπτά να φύγει η πικρίλα τους. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις στραγγίζουμε καλά.

Τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στον φούρνο (προτιμήστε το ψήσιμο στον φούρνο, διότι αποφεύγουμε το πολύ λάδι, και γίνετε το φαγητό ποιο ελαφρύ)

Αφού ψηθούν τις τοποθετούμε στο ταψί την μία δίπλα στην άλλη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν λίγο, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Ρίχνουμε το καρότο το σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, αλάτι – πιπέρι και λίγο νερό κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.

Με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με την σάλτσα κιμά. Πάνω σε κάθε μελιτζάνα που γεμίσαμε βάζουμε μία φέτα ντομάτα.

Περιχύνουμε με το ζουμάκι που περίσσεψε και ψήνουμε στον φούρνο για 25-35 λεπτά, στους 170 βαθμούς.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε μία μελιτζάνα στο πιάτο, και γαρνίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις