Εθελοντές συνεργάτες του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά βρίσκονται καθημερινά στο Κέντρο Μεταγκαστάστασης Προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με σκοπό να παρέχουν βοήθεια στη λειτουργία του κέντρου, όπως και στους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.

Υπάλληλος του υπουργείου, αραβικής καταγωγής, τοποθετήθηκε ως διερμηνέας στο Κέντρο Μετεγκατάστασης, ώστε να διευκολύνει τις συνεννοήσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους Έλληνες που είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους.

Επίσης, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Μετεγκατάστασης 40 ηλεκτρικές θερμάστρες για τη θέρμανση των προσφύγων, δέκα ειδικές USB συσκευές με μεγάλη δυνατότητα αποστολής ψηφιακών δεδομένων ώστε να διευκολυνθεί η σύνδεση των σχετικών υπηρεσιών του Κέντρου με το διαδίκτυο, και πέντε πλήρεις υπολογιστές με δύο εκτυπωτές για την απαραίτητη μηχανοργάνωση.

Η κ. Κόλλα-Τσαρουχά δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του ΥΜΑΘ καθώς και η ίδια, παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση για να προσφέρουν οτιδήποτε επιπλέον χρειαστεί ή ζητηθεί για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου, και ότι η σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του Κέντρου προστατεύει ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις