“Το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών το οποίο είναι σε κρίσιμη φάση, είναι διεθνές ζήτημα ασφαλείας και η χώρα μας καλείται να το αντιμετωπίσει όχι μόνη της, αλλά σε συνεργασία με τις χώρες της Ε.Ε. Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας ως εθνικό ζήτημα και όχι ως ζήτημα κομματικών αποχρώσεων ή κομματικών παιχνιδιών. Θα δούμε τι θα γίνει στο προσεχές Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών” ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

“Δυστυχώς στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν μια στρατηγική προληπτική για την αντιμετώπισή του, που δεν θα μας επέβαλε να «τρέχουμε» την τελευταία στιγμή” πρόσθεσε.

Η κ. Παπαδοπούλου έκανε λόγο για αναφορά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ήδη από το 2002, “που μιλούσε για τη Συρία και για τυχόν ανάφλεξη. Από το 2008 ήδη το μεταναστευτικό αναγνωρίζεται διεθνώς ως ζήτημα ασφαλείας.”

“Το θέμα είναι ότι αριθμός των μεταναστών σήμερα είναι τέτοιος που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο. Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας στην αρχή απέφυγε να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο θέμα αυτό – δεν είναι δουλειά του Στρατού.

Όταν όμως το πρόβλημα οξύνθηκε, η χώρα μας έπρεπε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρώπης. Μακάρι να έκαναν το ίδιο και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Βλέπουμε όμως ορισμένες χώρες, όπως η Αυστρία, αντί να τηρούν τους κανόνες και τις συμφωνίες, να υιοθετούν άλλες πολιτικές. Η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως Ένωση την ώρα που πολλοί μιλούν ακόμη και για ομοσπονδιοποίηση και γίνεται λόγος για εμβάθυνση” επισήμανε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείσα αν η διαχείριση του μεταναστευτικού έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για τους ΑΝΕΛ, από ό,τι για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εισέπραξαν το πολιτικό-κομματικό κόστος “όταν προχωρήσαμε στην συμφωνία του περασμένου Ιουλίου”, προσθέτοντας “μετά την επανεκλογή μας στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στο προσφυγικό έχει δείξει δείγματα γραφής και έχει φέρει αποτελέσματα, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα” και επισημαίνοντας ότι “οι ΑΝΕΛ έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό όφελος.”

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ως προβλήματα αιχμής της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και κυβερνητικές προτεραιότητες το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το αγροτικό καθώς και το ζήτημα της διαπλοκής και διαφθοράς, “ένα σύστημα το οποίο χτίστηκε επί χρόνια και αυτή η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει.”

Πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ “στηρίζουμε την κυβέρνηση για να χτυπήσει τη διαπλοκή και να φτάσει μέχρι το κόκκαλο.”

Αναφέρθηκε επίσης το ζήτημα της εργασίας που απασχολεί τους νέους αλλά και την κοινωνία συνολικά, συνδέοντας το με την διόρθωση του φορολογικού και την μετανάστευση ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και τονίζοντας ότι “αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τους ΑΝΕΛ, εκτιμώ ότι είναι να παρεμβαίνουν στα κρίσιμα ζητήματα, και στα εθνικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, και να δείξουμε ότι είμαστε το αναγκαίο καλό, για το οποίο άλλωστε μας εξέλεξαν οι πολίτες.”

Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή που περιποιεί στο πρόσωπό της η ανάληψη των καθηκόντων της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως αυτή η κίνηση του Πάνου Καμμένου δείχνει ταυτόχρονα και την έμπρακτη εμπιστοσύνη του προέδρου των ΑΝΕΛ στη νέα γενιά, καθώς η κ. Παπαδοπούλου είχε εκλεγεί προηγουμένως και διετέλεσε επί τρία έτη πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ.

“Είναι ένας ρόλος μεγάλης ευθύνης και πρόκλησης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να εκπροσωπώ το σύνολο του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων” κατέληξε στη συνέντευξή της η κ. Παπαδοπούλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις