Του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Κλασική συνταγή από τις πανέμορφες Σπέτσες. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού που οι επισκέπτες τιμούν ιδιαιτέρως. Όσο ποιο φρέσκο είναι το ψάρι τόσο ποιο νόστιμο γίνεται. Το κόστος διαφέρει ανάλογα με το ψάρι που θα επιλέξετε.

Υλικά για 4 μερίδες:

1 Κιλό ψάρι κομμένο σε φέτες 250 γραμμάρια η κάθε μία
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. (αφαιρούμε την φύτρα)
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
Χυμό από 2 λεμόνια μεγάλα
7 – 8 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Ντομάτες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φέτες του ψαριού.

Τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Τις αλατίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι μία – μία (αφού αλευρώσουμε τις τινάζουμε καλά να φύγει το επιπλέον αλεύρι).

Πασπαλίζουμε τις φέτες του ψαριού με τον μαϊντανό και το σκόρδο.

Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολ.

Αραιώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, μαϊντανό, αλάτι -πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις φέτες του ψαριού καλά.

Βάζουμε τις φέτες της ντομάτας επάνω στα ψάρια για περισσότερη γεύση και ψήνουμε στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν σωστά τα ψαράκια μας.

Σερβίρουμε ζεστά με λίγο μαϊντανό στο πιάτο.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις