Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Μαρτίου η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), η οποία αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που υλοποιήθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και με την ενεργή υποστήριξη της διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης και του υπουργείου Υγείας.

Όπως τονίζει η 7η ΥΠΕ, είναι η μόνη δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παρέχοντας σε παιδιά και νεαρούς, έως και 18 ετών, πάσχοντες, τη δυνατότητα νοσηλείας και εξειδικευμένων, δωρεάν, δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η Κλινική ξεκίνησε τη λειτουργία της πιλοτικά στις 10-9-2014 και από τις 29-1-2015 παρέχει νοσηλεία με επτά κλίνες, ενώ τους επόμενους μήνες στόχος είναι η πλήρης ανάπτυξή της με άλλες 10 κλίνες.

Τα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιηθούν παρουσία του γγ του υπουργείου Υγείας, Πέτρου Γιαννουλάτου, των διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, της Περιφέρειας Κρήτης και άλλων φορέων του υγειονομικού τομέα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00, στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, με την παρουσίαση της κλινικής και του έργου της. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή του αγιασμού από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, στις εγκαταστάσεις της κλινικής και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις