Του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Παραδοσιακό φαγητό γεμάτο μυρωδιές και αρώματα που σου σπάνε την μύτη. Θυμίζει χωριό, Κυριακές με παιχνίδι και τα παιδιά πεινασμένα να κάθονται γύρω από το τραπέζι. Πόσο πίσω μας ταξιδεύει αυτό το φαγητό…

Κόστος: 16 ευρώ περίπου.
Μερίδες 4.

Υλικά:

1,5  κιλό αρνί.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 λεμόνια: το χυμό τους.
1 κουταλιά ρίγανη.
1,5 κουταλιά μουστάρδα.
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Αλάτι – πιπέρι.
Λίγο θυμάρι φρέσκο.

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε αλάτι,πιπέρι,σκόρδο.

Παίρνουμε το κρέας και με ένα μαχαιράκι του κάνουμε κατά διαστήματα τρύπες και βάζουμε μέσα στην τρύπα από το μείγμα που φτιάξαμε.

Στην συνέχεια το αλείφουμε με την μουστάρδα και λίγο λάδι.

Το βάζουμε στην μέση ενός ταψιού και γύρω – γύρω βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Εάν μας έμεινε μείγμα το ρίχνουμε επάνω στις πατάτες, ή αλατίζουμε ρίχνουμε πιπέρι και σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και θυμάρι και το χτυπάμε λίγο με πιρούνι και ραντίζουμε πατάτες και κρέας.

Ρίχνουμε νερό και κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε το ταψί προσεκτικά μέσα να μην σχιστεί το αλουμινόχαρτο.

Αφήνουμε να ψηθεί αργά-αργά για περίπου 1 ώρα.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και γυρίζουμε προσεκτικά το κρέας από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο μέχρι να πάρει χρώμα και το κρέας και οι πατάτες να έχουν ψηθεί καλά.

Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα από το ταψί επάνω στο κρέας.

Γαρνίρουμε με ένα κλωνάρι θυμάρι.

Συνοδεύεται με σαλάτα και φέτα.

Καλή σας όρεξη. 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις