Ως “ντροπιαστική” επικρίνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό “Προφίλ”, την συμπεριφορά πολιτικών – όπως εκείνων της αυστριακής κυβέρνησης – οι οποίοι προωθούν “τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό”, υψώνοντας νέα τείχη και υποσκάπτοντας το όραμα μιας κοινής Ευρώπης.

Αυτή η συμπεριφορά έχει καταστρέψει την εικόνα που είχε ο ίδιος έως τώρα από τη Βιέννη, ως ένα καταφύγιο του ανθρωπισμού, της αρμονίας και της κλασικής μουσικής, τονίζει.

Κληθείς να εκτιμήσει τις αποφάσεις της πρόσφατης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνει ότι η Σύνοδος περιορίστηκε σε διατήρηση της παλαιάς τοποθέτησης της, παραβιάζοντας εκ νέου το ιδεώδες για τη δημιουργία μίας ανοικτής Ευρώπης.

Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο ίδιος, “ένα μέρος των χωρών της ΕΕ αποδέχθηκαν τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων, προπάντων χώρες-μέλη, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στην ΕΕ, για να επωφεληθούν από τα ανοικτά σύνορα”.

Στο ερώτημα, εάν η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει πως πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς μπορεί να διευκολύνει την απευθείας μεταφορά προσφύγων προς την Ευρώπη και επίσης να διασφαλίσει την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις