«Η Ελλάδα έχει ξαναγεμίσει τόπους μαρτυρίας». Με αυτήν την φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε εκδήλωση για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Βλέπουμε την Ειδομένη και ντρεπόμαστε που ζούμε σε αυτήν τη χώρα.

Νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει με τα ξερονήσια, αλλά τελικά δεν τελειώσαμε» υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη στελεχών της ΛΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά όπου ζούνε πρόσφυγες. «Οι συνθήκες είναι άθλιες, υπάρχει παντελής απουσία του κράτους, αλλά πρέπει να πούμε ότι οι αλληλέγγυοι πολίτες έχουν αναλάβει το βάρος και προσφέρουν».

Μίλησε και για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται η Ευρωπαϊκή Ένωση να οδηγηθεί σε καμία πρόταση επίλυσης, παρά θα αποφασίσει τα κλειστά σύνορα. Η Ευρώπη καταρρέει. Θα τελειώνει στην Ειδομένη», είπε και επέκρινε την κυβερνητική πολιτική λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δώρο στη Μέρκελ τα κλειστά σύνορα, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει πιο χαλαρά μνημονιακά μέτρα. Μόνο που αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν στο ακέραιο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ως «μέρες του Μεσοπολέμου, όπου αναβιώνουν οι ρατσιστικές δυνάμεις». «Βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι Ελλάδα και Τουρκία θα είναι αυτές που θα αναλάβουν να διαχειριστούν το προσφυγικό θέμα και «θα φορτωθούν όλο το βάρος. Η υπόθεση του προσφυγικού θα μετατραπεί σε ένα νέο ανατολικό ζήτημα». «Περνάμε μια οικονομική, ανθρωπιστική και εθνική κρίση», δήλωσε και τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παίξει έναν ρόλο ειρήνης, ασφάλειας και σταθεροποίησης στην περιοχή.

Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να γίνει μια δημοκρατική ανατροπή, να διώξουμε το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο» και να υπάρξει μια «ειδική στρατηγική σχέση με την Ρωσία».

Στην εκδήλωση παρών ήταν, μεταξύ άλλων, κι ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ συμμετείχαν σωματεία, δομές αλληλεγγύης και αντιρατσιστικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις